Na gotowaniu znałam się najlepiej ze wszystkich. Ukończyłam szkołę gastronomiczną i miałam rękę do gotowania co potwierdzała cała moja rodzina. Mąż uznał, że warto ten talent wykorzystać i namówił mnie na założenie własnej firmy na co się ostatecznie zgodziłam.
Oferowanie potraw na różne imprezy okolicznościowe
Początkowo były plany, żeby otworzyć restaurację, ale jakoś nie byłam przekonana do końca co do tego pomysłu. Zdecydowałam się ostatecznie oferować catering okolicznościowy w Toruniu, gdyż taka forma prowadzenia firmy najlepiej mi odpowiadała. Mąż przez cały czas mnie wspierał i pomagał ze wszystkim, ponieważ byłam sama. Osobiście przygotowywałam wszystkie potrawy, ponieważ byłam zdania, że nikt nie zrobi tego lepiej ode mnie. Mąż to mnie zaskoczył, ponieważ bardzo zaangażował się w pomoc. Załatwił mi kilka imprez i oferowałam na nich catering. Obsługiwałam urodziny jakiejś młodej dziewczyny, rocznicę ślubu małżeństwa oraz nawet stypę. Ludzi interesowały różne potrawy a ja byłam w stanie dla każdego przygotować dobre posiłki. Obsłużyłam kilkanaście imprez od czasu jak otworzyłam firmę cateringową i jak do tej pory żaden z moich klientów nie narzekał. Wszystkim moje jedzenie bardzo smakowało. Czasami jakieś pojedyncze osoby zamawiały u mnie zestawy posiłków na cały tydzień a po czasie nawet zainteresowały się mną większe firmy. Zatrudniłam dziewczynę do pomocy i kierowcę. Potrawy cały czas tylko ja przygotowywałam, ponieważ zależało mi na jakości oferowanego jedzenia.
Firma moja rozwinęła się w ciągu kilku miesięcy. Wszyscy mi mówili, że potrwać to może więcej niż rok, ale w rezultacie okazało się, że wszystko poszło szybciej. W końcu oferowałam najlepsze jedzenie i ludzie to docenili. Zajmowałam się tym co lubiłam.